Danish Aerospace Company

Documents & Publications

Virksomhedsbeskrivelse

Danish Aerospace Company

Siden 1988 har Danish Aerospace Company udviklet og produceret træningsudstyr, biomedicinsk udstyr til helbredsovervågning og vandfiltreringsudstyr til bemandet rumfart.

Gennem vores mere end 30 års erfaring med rumfartsteknologi har vi oparbejdet en unik markedsposition, hvor vi har eksklusive rettigheder til nøgleteknologier og pending patentansøgninger på de allernyeste teknologier. Helt fra begyndelsen har vi haft en vision om at støtte menneskeheden i at kunne opholde sig langvarigt i rummet. Undervejs er den vision blevet udbygget, fordi vi hele tiden ser flere muligheder for, hvordan vores know-how og specialiserede viden også kan bruges til at forbedre menneskers vilkår her på Jorden.

I dag befinder vi os på et sted, hvor vi er godt positioneret til at udvide vores gennemtestede produktporteføljer inden for avanceret biomedicinsk og lungefysiolgisk udstyr til brug ved bemandet rumfart – og bringe dem til anvendelse på helt andre markeder.

Med børsnoteringen på Nasdaq First North Denmark (maj, 2019) og flere end 1800 nye aktionærer ombord, glæder vi os til at fortsætte udviklingen af Danish Aerospace Company i henhold til strategiplanen.

Company Finance Calendar

Halvårsmeddelelse

23. august 2019

Helårsmeddelelse

20. marts 2020

Ordinær generalforsamling

20. april 2020

Financial Reports

Interim Report 2019

Danish Aerospace Company

Annual Report 2018

Danish Aerospace Company

Annual Report 2017

Danish Aerospace Company

Annual Report 2016

Danish Aerospace Company

Annual Report 2015

Danish Aerospace Company

Annual Report 2014

Danish Aerospace Company

Management & Board of directors

Thomas A. E. Andersen

CEO

CEO i Danish Aerospace Company A/S. Tiltrådt som CEO og bestyrelsesmedlem i november 2011 (fratrådte bestyrelsen i december 2015). Thomas A. E. Andersen blev efter færdiggørelsen af sin kandidat fra DTU, som civilingeniør, ansat i DAMEC Research (senere Danish Aerospace Company). Bestyrelsesmedlem af Rumforskningsudvalget fra 2018 
og Danish Aerospace Company – North America, Inc. fra 2017. Direktør i Aquaporin Space Alliance ApS, Danish Aerospace Medical Company A/S og Danish Aerospace Company A/S. Freelance tekstforfatter gennem 21 år på Ugebladet Ingeniøren, hvor han skrev om rumfart og astronomi. Antal af aktier direkte og inddirekte ejet i Danish Aerospace Company A/S: 15.576 stk. =0,14%

Niels Heering

Bestyrelsesformand

Bestyrelsesformand i Danish Aerospace Company A/S siden 10. april 2019 (bestyrelses-medlem siden 2017). Niels Heering er uddannet cand.jur. i 1981 og har virket som advokat siden 1984. Han blev ansat i Gorrissen Federspiel 1981 og blev partner i 1986, managing partner i 2003 og bestyrelsesformand 2010 til 2015. Niels Heering varetager herudover tillidsposter i en række virksomheder og fonde.

Vurdering af afhængighed: Ikke-uafhængig. Antal af aktier direkte og inddirekte ejet i Danish Aerospace Company A/S: 38.941 stk. =0,36%

Søren Bjørn Hansen

Næstformand

Næstformand i Danish Aerospace Company A/S siden 10. april 2019 (bestyrelsesformand fra 2012 – 10. april 2019). Søren Bjørn Hansen er uddannet cand.polit. og har været direktør i flere af M. Goldschmidt Holdings datterselskaber siden 2007. Søren Bjørn Hansen har siden 1. januar 2017 været viceadministrerende direktør i M. Goldschmidt Holding A/S. Søren Bjørn Hansen varetager herudover en række tillidsposter i andre virksomheder.

Vurdering af afhængighed: Ikke-uafhængig. Antal af aktier direkte og inddirekte ejet i Danish Aerospace Company A/S: repræsenteret af Silver Bear Holdings Aps: 38.941 stk. =0,36%

James ’Jim’ Zimmermann

Bestyrelsesmedlem

Bestyrelsesmedlem i Danish Aerospace Company A/S siden 10. april 2019. James Zimmerman har en Master of Arts fra Johns Hopkins University School of Advanced International Studies i Washington DC. James Zimmerman er præsident for International Space Services, Inc. og fungerer også som Past President for International Astronautical Federation. James har fungeret som den europæiske repræsentant for NASA i 12 år. Han har mere end 35 års international erfaring inden for rum- og videnskabsprogrammer og politiske udviklinger i USA og Europa. James Zimmerman er desuden driftskonsulent for Danish Aerospace Company’s amerikanske datterselskab, der er under stadig opbygning.

Vurdering af afhængighed: Ikke-uafhængig. Antal af aktier direkte og inddirekte ejet i Danish Aerospace Company A/S: 18.000 stk. = 0,17%.

Tina Moe

Bestyrelsesmedlem

Bestyrelsesmedlem i Danish Aerospace Company A/S siden 10. april 2019. Tina Moe er uddannet cand. polyt og Ph.D. Hun har haft en 7 årig forskerkarriere på DTU efterfulgt af en ledelseskarriere i det private erhvervsliv hos Novo Nordisk, NNE og Alectia. Hun har haft toplederstilling som general manager for NNE Danmark med en omsætning over 1 mia dkk og direktør i ALECTIA for den internationale division, der bygger fabrikker for føde- og drikkevarer samt medicinalprodukter.

Vurdering af afhængighed: Uafhængig. Antal af aktier direkte og inddirekte ejet i Danish Aerospace Company A/S: 15.576 stk. = 0,14%.

Vedtægter og retningslinjer

Vedtægter

Danish Aerospace Company

Certified Adviser

Baker Tilly Corporate Finance P/S

Gert Mortensen, Managing Partner

gmm@bakertilly.dk
(+45) 30 73 06 67
Poul Bundgaards Vej 1, 1. sal.
2500 Valby
www.bakertilly.dk